Međunarodni dan Dišenove mišićne disrtofije

Saopštenje povodom obeležavanja međunarodnog dana
Dišenove mišićne disrtofije 07. septembra 2020. godine

Pridružite se – ZAJEDNO SMO JAČI

Svake godine u celom svetu 7. 9. obeležava se dan Dišenove mišićne distrofije. Širimo svest i činimo sve da pomognemo obolelim dečacima.
Tih 79 egzona u genu za protein distrofin nekome su sve. Nekome kao ti…
Kako smo ove godine zbog epidemiološke situacije sprečeni da organizujemo sve uobičajene i humanitarne aktivnosti i događaje, imamo nekolikoonline dešavanja:

Crveni balon nade za nekoga kao ti…

Puštanje crvenih balona nade ove godine ćemo izvesti preko društenih mreža i ovim putem pozivamo sve prijatelje da naprave fotografiju, kratak snimak, crtež, kolaž… nešto po izboru sa motivom crvenog balona. Na našoj fejsbuk stranici kreiran je ovaj poziv i događaj, koji će trajati do kraja septembra kada ćemo napraviti i objaviti video sa svim radovima.

Crveno osvetljenje za nekoga kao ti…

Iste večeri kada se bude upalilo noćno osvetljenje u nekoliko gradova Srbije u crvenu boju, koja je boja ovog dana, će biti osvetljene sledeće gradjevine : Kupola Narodne skupštine, Palata Albanija, Most na Adi, Brankov most i Avalski toranj u Beogradu, zgrada Narodnog pozorišta u Nišu, zgrade opština u Bečeju i Užicu. Planirano trajanje crvenog osvetljenja u Beogradu je od 07-14. septembra, osim Avalskog tornja – koji će svetleti 07. septembra kao i zgrade opštine u Bečeju i Užicu i Narodnog pozorišta u Nišu.
Ovaj vid akcije je pokrenula svetska DMD organizacija UPPMD, čija smo članica, još 2014. a mi smo u istu uključeni treću godinu zaredom.

Ove godine u organizaciji UPPMD-a postoji i video koji prati ovu akciju – Zajedno smo jači koji možete da pogledate na linku.

Humanitarni koncert Neko kao ti…

Od samog osnivanja udruženja kao naše lično oružje u borbi protiv ove opake bolesti izabrali smo muziku i postali jedinstveni po tome.
Ove godine iz opravdanih razloga ne možemo organizovati koncert, već ćemo obeležiti kroz objedinjeni video snimaka sa koncerata Neko kao ti koji će do kraja septembra biti objavljen na našem sajtu i youtube kanalu.

Simbolično, pustićemo crvene balone i muziku za naše dečake i priključiti se svetskoj akciji Zajedno smo jači.

 

Preuzmite PDF fajl: Saopštenje povodom obeležavanja međunarodnog dana Dišenove mišićne disrtofije

 

Međunarodni dan Dišenove mišićne disrtofije
Idi na vrh