DMD SRBIJA

Dišenova mišićna distrofija Srbija je nevladina, neprofitna, nestranačka, dobrovoljna i humanitarna organizacija, osnovana na neodređeno vreme kao udruženje građana radi ostvarivanja ciljeva u oblasti podrške osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i njihovim porodicama.

DMD Srbija je osnovana početkom 2017 godine. Jedan od glavnih ciljeva organizacije je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i njihovim porodicama kao i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji i uključivanje pacijenata iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije. Organizacija je oformljena od strane roditelja čija deca boluju od DMD.

PRIKLJUČI SE I PODRŽI NAS

Naša borba je stalna i velika. Jedan od ciljeva je povezivanje međunarodnih kliničkih studija sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji I uključivanje pacijenata iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije.

Statut udruženja DMD Srbija

Rešenje iz APR

Idi na vrh